menu MENU
google maps
route

diz informatiezuilen
Platinastraat 42
2718 RZ Zoetermeer
Telefoon
+ 31 (0)79 - 362 40 40
Fax
+ 31 (0)79 - 362 20 90
E-mail

Multitouch tables

Maatwerk

Naast onze standaard modellen is alle maatwerk mogelijk, zowel als het gaat om design en huisstijl als om uitbreidingen zoals het koppelen van de multitouch table aan een wandmonitor.
Heeft u een eigen toepassing in gedachten? Door de samenwerking van diz met innovatieve software- en designpartners is vrijwel alles mogelijk. Aarzel niet contact op te nemen, organisaties als Hogeschool Rotterdam, Archief Eemland en Thales Group Nederland gingen u voor.

CORPUS digitale snijtafel

De digitale "snijtafel"

CORPUS viert eerste lustrum met wereldprimeur van een digitale "snijtafel" welke gemaakt is door diz.
Op 14 maart 2013 was het precies vijf jaar geleden dat Koningin Beatrix samen met Henri Remmers, initiatiefnemer van CORPUS, de eerste 'reis door de mens' startte. Het vijfjarig bestaan wordt gevierd door het plaatsen van een nieuwe en speciaal voor CORPUS ontwikkelde exhibit.

Wereldprimeur

In de Medische Infotheek, het interactieve gedeelte van CORPUS, wordt in het kader van het jubileum een nieuwe exhibit geplaatst: 'De Anatomische Les'. Op deze digitale 'snijtafel' kunnen bezoekers op een interactieve manier meer leren over de anatomie van de mens. Het digitaal geanimeerde 'lichaam' kan volledig worden geanalyseerd: bezoekers kunnen huid en spierweefsel zelf 'verwijderen', waarna de botten en organen bloot komen te liggen. Bij de belangrijkste organen wordt meer verteld over de werking en een aantal kan als 3D-model rondgedraaid en vergroot worden. Ook bevat de exhibit een quiz, zodat bezoekers de opgedane kennis uit de 'reis door de mens' en de informatie uit de 'anatomische les' direct kunnen testen.

Archief Eemland

Archief Eemland

Interactieve tafel vol erfgoed

Archief Eemland brengt met de tafels archiefschatten naar de mensen toe. De interactieve tafels presenteren erfgoed op een speelse en interactieve manier voor een breed publiek zoals bewoners van zorginstellingen, toeristen of scholieren. Zodra het scherm wordt aangeraakt, start een erfgoedquiz of zoomt u in op oude foto's van honderden locaties in de stad.

Lees verder...

De tafel is gebaseerd op http://www.AmersfoortopdeKaart.nl, een website van Archief Eemland die historische informatie locatiegebonden aanbiedt aan publiek. De interactieve tafel is een eerste toepassing van deze website. Het tweede product is een toepassing waarmee je Amersfoort op de Kaart geavanceerd vanaf je smartphone kunt bekijken.

Bron: Archief Eemland

Hogeschool Rotterdam

Visitor Centre Hogeschool Rotterdam

Bij Hogeschool Rotterdam kun je alle informatie die je nodig hebt op één plaats krijgen: het Visitor Centre. diz heeft het Visitor Centre ingericht met een spectaculaire multitouch table.

Deze maatwerk multitouch table, ontworpen door Bint architecten, ontwikkeld en geproduceerd door diz en uitgerust met software van DPI is een fraaie combinatie van hout en RVS, waar een zeer hoogwaardig 65" multitouchscherm en een dubbelzijdige wand met groot formaat monitoren in is verwerkt.

Door het innovatieve meubel te plaatsen voor een raampartij dient deze zowel als informatievoorziening in het Visitors Centre als aan de buitenzijde ervan. Bedrijven in de omgeving zijn ingezet om, samen met de studenten, deze technologieën zinvol in te zetten.

Multimediale omgeving

Het Visitor Centre biedt naast informatie over opleidingen, studiekeuze en toelating een multimediale omgeving waarin je je actief kunt laten inspireren door video's, multi-touchtables en games. Zo kun je onder andere:
• In I-Chairs de locatie van jouw toekomstige opleiding bekijken via een virtuele tour.
• Kennismaken met onze studenten en hun praktijkopdrachten via filmpjes op een grote Video Wall.
• Je kennis testen van Rotterdam door het spelen van een interactieve game op de touchtable
Bron: Hogeschool Rotterdam.